Пожертвувати

10 фактів про бурих ведмедів

Інтригуючі факти про найбільшого в Європі хижака

  • Загальна популяція бурих ведмедів у цілому світі приблизно 180 000. Більшість з них живе на Алясці, у Канаді та в Європі,  тому що бурий ведмідь  знаходиться там, де ще не заселені людьми території з великими лісами. В Україні, в дикій природі проживає близько 300 ведмедів.
  • Бурий ведмідь може досягати ваги від 80 до 590 кг залежно від віку, статі та пори року.
  • Незважаючи на свою вагу, тварини можуть швидко бігати на невеликих відстанях до 50 км / год.
  • Бурі ведмеді, як правило, одинаки, які шукають пару лише на короткий період.
  • При народженні ведмежата сліпі й голі, а їх вага лише 400 г!
  • У дикій природі ведмеді витрачають до 16 годин в день на пошуки їжі, що відображено в приказці «голодний, як ведмідь».
  • У ведмедів надзвичайно розвинений нюх, вони відчувають запах їжі за декілька кілометрів.
  • Бурі ведмеді в дикій природі в основному активні в сутінках і вночі.
  • У дикій природі бурі ведмеді можуть жити від 20 до 30 років. У неволі вони можуть жити довше і ставати ще старшими.
  • Бурий ведмідь - найбільший хижак, що досі живе на європейському континенті.

Пошук