Пошук

Пожертвувати

10 фактів про бурих ведмедів

Інтригуючі факти про найбільшого в Європі хижака

1.     Загальна популяція бурих ведмедів у цілому світі приблизно 180 000. Більшість з них живе на Алясці, у Канаді та  у Росії,  тому що бурий ведмідь  знаходиться там, де ще не заселені людьми території з великими лісами.
2.     Бурий ведмідь може досягати ваги від 150 до 370 кг залежно від віку, статі та пори року.
3.     Незважаючи на свою вагу, тварини можуть швидко бігати на невеликих відстанях до 50 км / год.
4.     Середній вік життя бурого ведмедя на волі -  близько 25 років. У неволі тварини можуть жити до 40-45, за умови ветеринарного догляду та збалансованого харчування.
5.      Ведмежата народжуються взимку протягом січня / лютого лисими та сліпими.
6.     Вага новонародженого ведмежа менша 450 грам.
7.     Євразійський бурий ведмідь, насправді, неймовірно сором'язливий і нападає на людей вкрай рідко.
8.     У дикій природі ведмеді одинаки - вони шукають пару лише весною на початку літа  на короткий термін.
9.     Ведмеді відчувають запах їжі за декілька кілометрів.
10.  В Україні у дикій природі живе близько 250 особин бурого ведмедя і стільки ж у неволі.

 

OUR PARTNERSHIP: STRONG AS A BEAR

By sponsoring a bear, you will be supporting our projects long-term!

Jetzt helfen